Den Haag Shopping | In de keuken bij Taartje van Lot
212
post-template-default,single,single-post,postid-212,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

In de keuken bij Taartje van Lot

Mooie stapeltaarten, wedding candy, suikerbloemen – bijna niet van echt te onderscheiden- en vriendelijke, gezellige dames in knalroze bakkersjassen. Dat was mijn eerste ontmoeting met Taartje van Lot, op de trouwbeurs in de Haagse Remise. Zelfs mijn hubby-to-be was behoorlijk onder de indruk van de roze zoetigheden. Ik raakte in gesprek met eigenaresse Liselotte die mij uitnodigde voor een kijkje in de keuken.

Die bedrijfskeuken heeft Liselotte gewoon bij haar thuis in Den Haag. Dus praten we gezellig verder in de woonkamer over haar eenmanszaak. Normaal gesproken zou ik daar een beetje sceptisch van worden trouwens. Internet wordt immers overspoeld met thuis-hobbyisten die net-niet taarten aanbieden. Maar duidelijk is dat Taartje van Lot niet in dit rijtje thuishoort. Het huiselijke heeft juist iets vertrouwds en persoonlijks.

Liselotte begon twee jaar geleden met het maken van taarten. Dit talent ontdekte ze per toeval. “ Ik wilde heel graag een origineel cadeautje meenemen naar de housewarming van het nichtje van mijn vriend. Op Facebook zag ik het populaire varkentjes-in-de-modder-taartje. Vervolgens vroeg iedereen op het feestje bij welke bakker ik het nagemaakte taartje gekocht had.” Sindsdien is ze opleidingen gaan volgen en zette ze haar eigen bedrijfje op. Liselotte heeft al veel bruidsparen blij mogen maken met haar prachtige taarten, dus het loopt goed!

 

Gek op bloemen

Net zoals elke professional, heeft ook Liselotte een specialiteit: handgemaakte bloemen en boeketten van suiker en koud porselein. Ja, je leest het goed! Taartje van Lot maakt naast taarten, ook trouwboeketten. Heel speciaal, mooi en duurzaam.

 

Het is dat ik me te veel verheug op het moment dat ik mijn bruidsboeket naar mijn ongehuwde –veel te fanatieke- vriendinnen mag gooien. Hen kennende gaat een porseleinen boeket dat niet overleven. Maar ik kan me voorstellen dat het voor veel brides-to-be wel een mooi alternatief is voor het bekende trouwboeket van verse bloemen dat snel verwelkt.

Wél ben ik verliefd geworden op de prachtige taartjes van Lot. Er komt dan ook zeker een vervolgafspraak, maar dan mét hubby-to-be! En ondertussen zijn we thuis al heerlijk aan het snoepen van de mooie koekjes die Liselotte speciaal voor ons had gemaakt. Dankjewel Liselotte!

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website www.taartjevanlot.nl.